"Enter"a basıp içeriğe geçin

Nihat Sargın’ın Aramızdan Ayrılışının 10. Yılı Anısına…

Vakıf Başkanlarımızdan Nihat Sargın Ağabeyimizin aramızdan ayrılmasının (17 Kasım 2010) üzerinden on yıl geçti. Sevgili Başkanımızı anmak üzere planladığımız etkinliklerimizi içinde yaşadığımız covid-19 salgını nedeniyle gerçekleştiremiyoruz.

Vakfımızın acil yönetsel işlemleri ve yayın faaliyetleri dışındaki tüm etkinlikleri iptal etmek durumunda kaldık.

Nihat Ağabey, hayatının son on yılını ağırlıklı olarak TÜSTAV faaliyetine, yazmaya ve arşivlerini düzenlemeye hasretmiştir.

TÜSTAV’ın güncel politikaya müdahil olmadan, objektif bilimsel esaslara göre ve ayrımsız işçi, sol ve komünist hareketin tarihine ilişkin bilgi ve belgeler üzerinde çalışan bir tarih ve arşiv kurumu olması anlayışının yerleşmesine katkıda bulunmuştur.

TÜSTAV Başkanlığı sürecinde birlikte çalışmaktan onurlandığımız, Nihat Sargın ağabeyi aramızdan ayrılışının 5. yılında Erden Akbulut arkadaşımız tarafından derlenen “TİP-TKP BİRLİK SÜRECİ ve TÜSTAV” adıyla yayınladığımız kitap ile anmıştık.

Vakfımız, bu kez aramızdan ayrılışının 10. yılında Nihat Ağabeyin anısına saygıyla, ülkemizde yürütülen ekmek, barış, adalet, özgürlük, eşitlik ve sosyalizm mücadelesinin önemli bir deneyimi olan Türkiye İşçi Partisi’ne ilişkin yazmış olduğu “TİP’li Yıllar (1961-1971)” kitabını yeniden yayınladı.

Kitabın Vakfımız tarafından yayınlanmasına izin veren Nihar Sargın’ın mirasçılarına, kitabı yayına hazırlayan Abdurrahman Atalay’a ve yayınlarımıza maddi katkıda bulunan bağışçılarımıza emeği geçen tüm arkadaşımıza ve içinde yaşadığımız zor koşullarda kitabın basım ve dağıtım işlemlerini takip eden gönüllü Vakıf çalışanımız Bülent Ateş’e teşekkür ediyoruz.

Sevgili başkanımız Nihat Sargın Ağabeyimizi bir kez daha sevgiyle anıyor, anısı ve mücadelesi önünde saygıyla eğiliyoruz.

Sağlıklı günlerde buluşmak dileği ile sağlıkla kalın.

Fahrettin Ozan
TÜSTAV Vakıf Başkanı