"Enter"a basıp içeriğe geçin

Mustafa Suphi ve Türkiye Komünist Partisi’nin Kuruluşu Semineri Gerçekleştirildi

TÜSTAV 2020 Akademi Seminerleri kapsamında ilk seminer “100.Yılında Mustafa Suphi ve Türkiye Komünist Partisi’nin Kuruluşu” başlığı altında 25 Ocak 2020 Cumartesi günü İzmir’de Konak Belediyesi Türkay Saylan Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantı salonunun girişinde “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Sol Hareket ve TKP’nin Kuruluşu” Sergisi açıldı.

Yüksek katılımın olduğu seminerde ilk konuşmacı Hamit Erdem Mustafa Suphi’nin sosyalizm ile tanışmadan önceki düşünceleri, siyasi faaliyetleri ve yaşamını anlattı.

İkinci konuşmacı Ahmet Kardam kendi çalışmasına atıfta bulunarak “Doğu Sorunu” üzerine o dönemde yapılan tartışmaların önemine değinerek Mustafa Suphi’nin bu konuda düşüncelerine yer verdi. Dönüşler ile ilgili olarak Ankara- Moskova, Ankara- Mustafa Suphi yazışmalarının yanı sıra Mustafa Suphi-Moskova ilişkilerinin araştırılması gerektiğinin altını çizdi.

Sunumların ardından söz alan katılımcılar , Talat Ulusoy, Savaş Al, Yalçın Canlı, Nizamettin Aktaş, Murat Bolat, Burhan Aksakal, Ahmet Kale ve Devrim Öz konuşmacılara soru sorarak kendi değerlendirmelerini yaptı. Son oturumda Ahmet Kardam ve Hamit Erdem’in soruları yanıtlaması ile seminer tamamlandı.