"Enter"a basıp içeriğe geçin

Aydınlık İçinde Dr. Şefik Hüsnü Sunumu

Türkiye Sosyal Tarih Araştırma Vakfı (TÜSTAV) girişimiyle gerçekleştirilen akademi seminerlerinin 2020 programı çerçevesinde Gökhan Atılgan tarafından Aydınlık İçinde Dr. Şefik Hüsnü başlıklı sunum 29 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’te TÜSTAV Vakıf Merkezinde gerçekleştirilecektir.

Akademi seminerleri kapsamında yapılacak tüm sunumlar herkese açıktır ve katılım ücretsizdir. Tüm dostlarımızı bekliyoruz.

Şubat ayı başında Aydınlık İçinde Şefik Hüsnü kitabı Vakfımızın Sosyal Tarih yayınlarından çıkan Gökhan Atılgan, bu çalışmada yaşamının ana hatlarını çizdiği Dr. Şefik Hüsnü’yü esas itibariyle Aydınlık dergisindeki yazıları bağlamında inceleyip analiz etti. Atılgan, bu çalışmasına, Dr. Şefik Hüsnü’nün Aydınlık dergisinde yayınlanmış iki makalesini ekledi: “Türkiye’de İçtimaî Sınıflar” ve “Türk Münevverleri”.

Dünya komünist hareketinin genel kurmayı Komünist Enternasyonal’de Yürütme Kurulu, Kontrol Komisyonu, Batı Avrupa Bürosu üyelikleri gibi üst düzey sorumluluklar da üstlenmiş olan Dr. Şefik Hüsnü, 1919’dan 1959’a kadar 40 yıl boyunca Türkiye komünist hareketinin politik-ideolojik önderliğini yürütmüş bir komünisttir. Ömrünün on yılı aşkın bölümünü cezaevinde, 13,5 yılını siyasal sürgünde geçirmiştir. Türkiye Komünist Partisi’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde TÜSTAV olarak mücadelesi ve anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.