"Enter"a basıp içeriğe geçin

Bülent Coşkungür’ü Andık

Geçtiğimiz günlerde yitirdiğimiz sevgili yoldaşımız Bülent Coşkungür’ü, Yönetim Kurulu üyeliğini yaptığı TÜSTAV (Türkiye Sosyal Tarih Araştırma Vakfı) merkezinde hep birlikte andık.

Toplantı, TÜSTAV YK Başkanı Fahrettin Ozan’ın yaptığı, Bülent Coşkungür’ün vakıf çalışmalarındaki katkısına vurgu yapan açış konuşması ile başladı. Ardından Abdurrahman Atalay, bir işçi olarak çalıştığı fabrikalarda sürdürülen mücadeledeki yerini ve Türkiye İşçi Partisi’nde sürdürdüğü politik yaşam öyküsünü özetlediği konuşması ile devam edildi. Mersin’de bir yandan Parti’de İl Sekreteri olarak çalışırken diğer yandan Genç Öncü çalışmaları ile iç içe olmasının önemine vurgu yaptı. Bülent Coşkungür’ün 1978 yılında gerçekleşen Mersin Soda Fabrikası grevini yazmaya başladığını ancak sonuçlandıramadığını belirtti. Tarsus Sanat Enstitüsü’nden okul arkadaşı Şakir Özkan, paylaşımcı ve arkadaşları tarafından sevilen kişiliğini ortaya koyarak, O’nun bilinmeyen yönlerinden birisinin, Turgay Şeren tarafından gelecek vaat eden en iyi kaleci olarak seçilecek kadar iyi bir sporcu olduğunu söyledi. Yaşamı boyunca Behice Boran’ın yolunda ve Türkiye İşçi Partili olarak kaldığını anlattı.

Söz alan konuşmacılar, Bülent Coşkungür’ün, çalışkan, sakin, sorun çözücü yönlerini anıları ile paylaştılar.

Bir yoldaşımızı daha, aramızdan ayrılmasının üzüntüsü ve O’nu tanımış olmanın gururu ile andık. Anıları ile hep bizimle olacak.