"Enter"a basıp içeriğe geçin

Feridun Gürgöz Bizimle!

Geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Feridun Gürgöz’ü anmak üzere 22 Haziran 2019 Cumartesi günü saat 15:00’te vakıf merkezinde bir anma toplantısı düzenlenecektir.

Feridun Kamil Gürgöz, Tophane Erkek Sanat Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra İETT Şişli Garajı Bakım Bölümü’nde çalıştı. Askerlik yapmasının ardından, 1962’de Federal Almanya’ya göçmen işçi olarak gitti, Münih’te BMW Fabrikası’nda motor tamircisi olarak çalışmaya başladı. 1970 Aralık ayında Dachau Türk Toplumcular Ocağı, 1971 sonbaharında TKP üyesi oldu, 1971-1974 arasında Avrupa Türk Toplumcular Federasyonu (ATTF) Merkez Yürütme Kurulu üyeliği yaptı. TKP Almanya Yöre Komitesi üyeliği ve sekreterliği görevlerinde bulundu, TKP ve TBKP Merkez Komitesi üyesi oldu. Mayıs 1992’de ülkesine kesin dönüş yaptı.

Kuruluşundan itibaren TÜSTAV’a maddi ve manevi olarak destek veren, bugün internet üzerinden kullanımına sunulan süreli yayınların ve Vakıf arşiv malzemelerinin büyük bölümünün dijital ortama aktarılmasını büyük bir düzen, çalışkanlık ve özveriyle aktaran Feridun Kamil Gürgöz’ün anısı TÜSTAV’ın varlığında, arşivlerinde, ortak tarihimizin geleceğe kalacak mirasında ve unutulmazları arasında yaşayacak.

Anıları Nisan 2007’de TÜSTAV’ın Sarı Defter dizisinden “Saat Geri Dönmüyor” adıyla yayınlanmıştır.